Tim's Gravelride

Tim's Gravelride

vanaf €10,00
Je ontvangt steeds de 2 gpx bestanden van beide afstanden. De keuze afstand is puur informatief
Inbegrepen in de prijs: 

Je steunt Tim 100% om zijn doel Ironman Hawaï te verwezenlijken!
De eerste 180 downloads ontvangen een unieke ass-saver (spatbordje)!
Kortingsbon van 20% op gepersonaliseerde fietsstickers geschonken door Poeier Fietsdepot
Een koffie'tje bij Poeier Fietsdepot (tijdens de openingsuren)
2 GPX-routes van hoge kwaliteit en met waypoints
Ontdek Tim zijn favoriete off-road trainingsparcours!
Fancy spatbordje voor een droog achterwerk. Enkel voor de eerste 180 downloads.
Openingsuren Poeier Fietsdepot vindt u op http://poeier.be
Organisator: Tim Van Hemel

TIM's GRAVELRIDE

50km - 85km


Als kleine knul begonnen als duatleet, daarna de overstap gemaakt naar triatlon. En met succes. Na een paar mooie seizoenen met sprint- en kwarttriatlons heb ik besloten me op het langere werk te richten (halve triatlons en hele triatlons/Ironmans). Het ultieme doel voor mij als triatleet? De Ironman van Hawaï als PRO-atleet! 

Dit ultieme doel is een heel traject waar enkele jaren voorbereiding aan vooraf gaan. Naast training is er ook budget nodig om dit alles te verwezenlijken, denk hierbij aan reis- en verblijfskosten, stages, ... . Ik kan gelukkig rekenen op een aantal privé-sponsors, maar zelfs daarmee is dit project momenteel financieel niet haalbaar voor mij. Een crowdfunding initiatief zoals deze Gravelride kan mij dus zeker helpen. 

Wil je mij helpen om in Hawaï te geraken als triatleet? Kan je ook zo genieten van fietsen in de mooie natuur? Dan zijn deze routes zeker iets voor jou! Omdat off-road me nog steeds nauw aan het hart ligt, heb ik 2 super coole gravel rides uitgezet (voor gravelbike of MTB). Graag neem ik je mee op pad in mijn eigen streek, om het mooie Mol en omgeving te verkennen. Niet zomaar "kop in de kas en goan", maar regelmatig sightseeing verzekerd! Vertrek en aankomst van de routes zijn voorzien aan Poeier Fietsdepot in Balen-Wezel. 

Steun mij en kom genieten van de Kempische natuur. De eerste 180 downloads krijgen bovendien een gratis ass-saver (spatbord) voor een droge poep tijdens de rit!

"Niet zomaar "kop in de kas en goan", maar regelmatig sightseeing verzekerd!"

  Beide afstanden gaan van start bij Poeier Fietsdepot, Poeierstraat 2, 2490 Balen. De routes kunnen gereden worden met een gravelbike of MTB. De GPX-files zijn voorzien van interessante waypoints met locaties langs de route waar iets gedronken en/of gegeten kan worden en wat info over bezienswaardigheden. Mijn persoonlijke hoogtepunten op de route:

 • Poeier: "Poeier in de benen". De Poeier is een fietsendepot/reparateur eerste klas. De zaak is nog maar enkele maanden geleden opgestart. De naam "Poeier" komt trouwens van de oude explosieven-fabriek die in Wezel o.a. dynamiet fabriceerde. Spring voor of na je rit gerust eens binnen. Tom en Hans zijn 2 toffe kerels. Gesloten op dinsdag en zondag.
 • Lommelse Sahara: "You can't fight a dry desert, you have to find your flow in the sand". Als Kempenzoon die opgegroeid is met losse zand onder zijn wielen, weet ik mijn weg te vinden in het losse zand. Kan jij je "flow" vinden?

 • Toren Lommel: "Hoogtepunt van uw rit". Neem gerust de tijd om deze bossen eens vanuit een ander perspectief te bekijken. 
 • De Pielis: "Houdoe!". Even duiken we de grens over, schrik dus niet als jou tegenligger je begroet met "Ooj".
 • Abdij van Postel: "My sanctuary, my Postel". Geboorteplaats van mijn moeder, men nichtje is hier gedoopt en men eerste date was in Postel, genoeg linken dus met deze "Heilige" plaats. Aanrader: Taverne "De Lindedreef", voor een koffietje of een Postels abdijbier. Doe ze daar de groeten!
 • Put van't Rauw: "Be like water". Een quote van Bruce Lee, mij aangebracht door  coach Koen De Haan in mijn eindeloze zwemsessies. Dit heeft me sterk geholpen in mijn techniektrainingen. 
 • Spoorwegdreef: "Mijn roots, mijn gravelweg". Hier passeren we op enkele honderden meters van mijn ouderlijk huis. Deze weg heb ik dus letterlijk plat gelopen/gereden.Tim's Gravelride 85km (*Deze route loopt ongeveer 5km door Nederland)

 • 65% off-road
 • 250m+, met andere woorden zo goed als vlak dus ;-)
 • Cruisen langs kanalen, meren, door bos en veld
 • 13 interessante waypoints op de route
 • In totaal ligt er gedurende ongeveer 20km een parallel fietspad naast de gravelweg, beschouw het als een plan B voor als de route toch wat zwaarder uitvalt dan verwacht
 • De Kempische zandgrond is meestal goed berijdbaar, maar verwacht je zeker in nattere periodes toch aan wat modder. TIP: voor de natste stukken is er een alternatief: 

km17,2 tot km20,6 => hier kan je het jaagpad volgen dat parallel loopt met de route. km44,7 tot 49,5 => hier kan je het jaagpad nemen aan de andere kant van het kanaal.


Tim's Gravelride 50km 

 • 65% off-road
 • 140m+,  met andere woorden zo goed als vlak dus ;-)
 • Cruisen langs kanalen, meren, door bos en veld
 • 9 interessante waypoints op de route
 • In totaal ligt er gedurende ongeveer 6km een parallel fietspad naast de gravelweg
 • De Kempische zandgrond is meestal goed berijdbaar, maar verwacht je zeker in nattere periodes toch aan wat modder. TIP: voor de natste stukken is er een alternatief: 

km17,2 tot km20,6 => hier kan je het jaagpad volgen dat parallel loopt met de route.